Resmål för äventyrliga familjer

Uncategorized

Ett fantastiskt land att åka till om man som familj vill uppleva lite äventyr är Queensland i Australien. Här finns det något för alla åldrar. Fina surfstränder för den som vill det. Vill man bara snorkla så är det underbart det med. Eller sitta ute och äta frukost med fåglar som kommer och äter ur händerna på en. Åka och umgås med olika kängurur eller att få klappa en koala. Från nyfödda till de riktigt stora. Vill du bada finns det underbara vattenland att tillbringa flera dagar i om man har lust. Här finns också naturskyddsområde där man kan träffa på flera sorters apor och speciella inhägnader för krokodiler. På restaurangen kan du beställa krokodilkött att äta. Krokodilburgare ska tydligen vara en delikatess. Här i Queensland finns så mycket att göra föra alla att det är bäst om man kan stanna i åtminstone en månad för att hinna med att göra olika saker utan att behöva stressa.

Yellowstone Nationalpark

Yellowstone Nationalpark

Har man lite större barn så är det här en fantastisk resa. Upplev naturen på nära håll som en riktig cowboy från hästryggen. Här har du sexdagars turer som även inkluderar lite vandring. Man har picknickar vid sjön och övernattar i små mysiga stugor. Förutom en storslagen natur kan man även få se både varg och björn med lite tur. Vill man inte rida alls så finns det bara vandringar också. Allt från endagsvandringar till lite längre sträckor med övernattning. Storslagna hängbroar över djupa raviner som man ska ta sig över och här gäller det att inte vara höjdrädd. Antingen campar man eller så sover man över i en stuga eller koja. Oavsett så finns här massor att göra för hela familjen och man får en ortrolig upplevelse med minnen som varar länge.

Ramsvik Stugby & Camping

Vill man inte åka så långt utan hålla sig inom Sveriges gränser är Ramsvik Stugby & Camping ett underbart ställe. Här finns också massor med aktiviteter för hela familjen. Här kan du hyra en motorbåt eller kanot. Eller varför inte en vattencykel. Där finns många små kobbar och skär man kan åka ut till och spendera dagen på. Vill man istället hålla sig på land så kan man låta barnen krabbfiska. Detta är en aktivitet som är väldigt populär. Man behöver bara en klädnypa och ett snöre samt en sten som man använder som tyngd. Hink och kanske en håv är också bra att ha. Krabborna fiskar man från en brygga som är avsett bara för just krabbfiske. Ibland ordnas det tävlingar för att se vem som kan få flest krabbor. När man tröttnat på det så kan man ta sig ett bad. Sandstranden som ligger här är långgrund och här finns bland annat lekplats och vollybollnät för de som vill spela det. Bara en liten bit bort ligger restaurangen och ett glasscafé. Vill man sedan ta det lite lugnt kan man gå en tipspromenad. Den ligger på en led som heter Vita leden och är cirka 4 km lång. Har man väldigt små barn med sig så får man bära dem över vissa ställen. Tolv frågor finns det att besvara under vandringen. För barn som inte fyllt tretton år finns här också en bingotävling. Tips är att ha bra skor på fötterna.