Populära äventyrsfilmer

Uncategorized

Hollywood men också övriga världen tar fram väldigt underhållande äventyrsfilmer som är uppskattade av både stora och små. Naturligtvis finns det en rad olika varianter, filmer som är mer riktade för vuxna men naturligtvis också filmer för hela familjen. I denna artikel kommer man att beskriva några av filmvärldens absolut bästa äventyrare, både nya men också gamla klassiker som fortfarande håller måttet och intresset. Vad är egentligen en äventyrsfilm och vilka är dess kriterier? Enligt Wikipedia så är en äventyrsfilm en film där själva äventyret ligger i fokus. Science fiction kan räknas med om ett äventyr är det som är centrum i filmen. Nedan listas några av dom absolut populäraste i filmerna. Dock inte i ordning ska tilläggas.

Indiana Jones-filmerna

Det går naturligtvis inte att prata om äventyrsfilmer utan att nämna en av historiers kanske bästa äventyrsfilmer.(finns totalt fyra filmer) Filmerna som gjorde Harrisons Ford stor på riktigt och blev världskänd .Den första filmen, Jakten på den försvinna skatten, kom ut 1981.Den fiktiva Indiana Jones är en äventyrare men också professor i arkeologi och handlingen utspelar sig på 1930 talet. I filmerna så är Indiana Jones ute på olika expeditioner och letar efter skatter. Under expeditionerna så sker det en hel del äventyr och Indiana Jones är ett måste ifall man är ett fan av äventyrsfilmer.

Jurassic Park-filmerna

Jurassic Park-filmerna

En annan populär filmserie är Jurassic Park filmerna. Den första filmen kom 1993 och blev en enorm succé. Kort så handlar filmen om ett företag som har lyckats att framställa döda dinosaurier av hittat DNA. Senare ska en park öppnas och det är i parken själva äventyret sker då dinosaurierna blir till liv. En mycket populär film och det finns idag totalt fyra filmer. Filmerna har vunnit flertalet priser, bl.a. Oscar och är regisserade av geniet Steven Spielberg.

Pirates of the Caribben-filmerna

Pirates of the Caribben är en serie äventyrsfilmer som jämfört med dom två tidigare är rätt nya. Den första filmen, Svarta Pärlans förbannelse, kom ut 2003. Johnny Depp har huvudrollen i alla filmerna. Handlingen centrerar kring piraten kapten Jack Sparrow och handlingen utspelar sig ute på haven och handlar precis som titeln lyder om pirater. Filmerna som idag är fem är mycket populära och det ryktas om att fler ska släppas. Härliga äventyrsfilmen som kanske inte passar dom allra minsta barnen.

Harry Potter

Vem har inte hört om Harry Potter och hans äventyr? Harry Potter-filmerna är några av världens kanske genom tiderna mest inkomstbringade filmer. Och det r inte så svårt att förstå varför. Filmerna, som idag är åtta styckena, handlar om pojken Harry Potter och hans liv på trollkarlsskolan Hogwarts. Filmen är en blandning av äventyr/fantasy och är uppskattade av människor i alla åldrar. Den första filmen, Harry Potter och de vises sten, kom ut 2001 och skapade nästan ett kaotiskt tillstånd för filmfantaster över hela världen. Baserat på författaren J.K Rowling böcker.

Människor uppskattar goda historier och spännande äventyr vilket gör dessa filmer otroligt populära. Sällan i filmerna handlar det om död eller trista inslag utan filmerna är oftast positiva och kan gladeligen ses av allt från barn till vuxna.