Cykelresor i Europa

Uncategorized

Europa är en vacker kontinent med alltifrån fantastiska skidbackar till härliga stränder. Mixen av vegetation och klimat gör Europa till en underbar plats till att åka med cykelresor och i flera länder har man speciellt anpassade resor just i temat cykling. I denna artikel kommer man att kunna läsa om några av Europas absolut bästa cykelresor runt om i Europa.

Cykla genom en hel kontinent

Temaresor med cykling blir allt mer populärt och tack vare många goda cykelbanor runt om i hela Europa gör det till en fantastisk semester. I dem flesta länder så hittar man olika speciellt anpassade cykelresor och nedan kommer man att presentera några alternativ. I Flandern, Belgien hittar man flera olika arrangörer som anordnar cykelresor genom det fantastiska Flandern. Man cyklar i grupp på ca 14-18 personer. Utresa från Arlanda, Stockholm och arrangören ordnar boendet. Man cyklar genom flera medeltidsstäder och vackra landskap och nära kanaler. Cykelresorna beräknas till 6 dagar där man cyklar genom nästan hela Flandern och man gör ett flertal stopp på vägen för at inta god mat och dryck.

Kroatien

Cykling genom Kroatien har blivit mycket populärt på senare tid. Man reser från Arlanda, Stockholm till fantastiska Dubrovnik där man även avslutar resan. Man cyklar längst den adriatiska kusten och man utforskar även flera öar som exempelvis öarna Brac, Hvar samt Korcula. När man vill så tar man sig naturligtvis ett dopp i det adriatiska havet. Grupper med deltagare från 6-10 personer. Arrangören ordnar boende. Ett trevligt alternativ och man gillar hav och strand.

Champagne gillar många och vad sägs om en cykelresa till området Champagne där man kombinerar cykling med avsmakning av Champagne?

Sedan några år tillbaka anordnas cykelresor ner till området Champagne. Under resan kommer man att cykla genom medeltidsstäder och se massor av kulturella inslag och besöka flera vingårdar och det ingår även provning av olika viner och naturligtvis Champagne. Under sju spännande dagar kommer man att resa genom hela Champagneområdet och stanna vid några av Frankrikes mest berömda vinområden. Avgång från Stockholm till Reims där man även avslutar resan.

Cykelresor i Grekland påminner mycket om resorna till Kroatien. God mat, fantastiska stränder och underbar miljö gör Grekland till en fantastisk cykeldestination. Avgång från Stockholm till Aten där man sedan åker vidare till Vytina. Under sju dagar får man uppleva det bästa av Grekland. Man cyklar förbi stora olivlundar, makalösa stränder och även uppe i berg. Under en av dagarna cyklar man genom Aten vilket kan vara spännande och man har naturligtvis tid för att uppleva staden till fots.

Resor kombinerat med cykling har blivit mer och mer populära med tanke på att fler cyklar. Idag reser man inte bara på semester, utan man har ett tema med. Tack vare Europas olika områden och variation så är Europa en fantastisk destination när det gäller cykling. Goda cykelvägar hittar man på hela kontinenten, från norr till södra Europa. I nästan varje land så anordnas det cykelresor och tack vare god kommunikation och goda förbindelser gör Europa ett drömresmål för cykelfantaster i alla åldrar.