Äventyr i Sydamerika

Uncategorized

Sydamerika är en kontinent på den södra delen av jordklotet och består av 14 länder. Alla länder har dess egen charm, historia och unika natur vilket ger resenären möjlighet till att vara med om många spännande äventyr. I Sydamerika talar man spanska i majoriteten av länderna, men både portugisiska och engelska är några av de språk som talas. Ett vanligt resmål är Brasilien där det går att få se fotboll i världsklass, långa stränder och fantastiska festivaler som går av stapeln varje år. Det går enkelt att resa dit både på egen hand eller via något av alla charterbolag som finns på marknaden.

Peru och Machu Picchu är ett annat resmål som är känt världen. En mystisk stad i bergen som byggdes av inkan Pachacutec på 1400-talet. Söker man djurliv och vill se många spännande djur både på land och i vattnet är Galapagosöarna den perfekta destinationen. De består av totalt 19 öar och tillhör Ecuador. Upptäck sköldpaddor, ödlor och fiskar i världens alla färger. Många av länderna i Sydamerika har långa landremsor mot havet och långa stränder. Det betyder härligt bad i soligt klimat. Njut av god mat, skön musik och hjälpsamma människor.

Annorlunda äventyr

Sydamerika bjuder förutom på de vanliga äventyren en mängd andra överraskningar för den som vill uppleva nya saker. Patagonien är ett område som sträcker sig över både Chile och Argentina. Det är berg som har dramatiska former, naturliga sjöar och enorma vidder. Här finns en mängd vandringsleder att ta sig an både själv eller genom ordnade utflykter. Upptäck snöklädda berg och djur som i tusentals år bott i dessa områden.

Patagonia

I Bolivia går det att besöka världens största saltöken. Den har samma yta som Skåne och har ofta ett tunt lager vatten över sig vilket gör platsen enormt tacksam att fotografera. I Argentina finns världens högsta vattenfall, Angels Falls, som bjuder på en dånande djungel upplevelse. Redan flera kilometer innan man når vattenfallet kan man höra dånet av vattnet som rinner ner. För att få se själva vattenfallet krävs timmar efter floden i motorbåtar. Det är en upplevelse som får det att vibrera i hela kroppen av den kraft som vattnet har. Den som tycker om att dansa har kommit till rätt kontinent, latinamerikanska danser finns det nämligen gott om. År runt till olika länder och få undervisning i dans på plats så som rumba, cha-cha-cha, merengue, mambo och salsa för att nämna några.

Önskar man att vara aktiv kan man välja att cykla dödens väg i Bolivia. Det sägs vara en av världens vackraste cykelvägar som slingrar sig långt ovan La Paz efter bergväggen, vilket också är anledningen till namnet bakom. Varje år kräver den en mängd dödsoffer när olyckan är framme och en cyklist får sladd i gruset. Det till trots lockas människor dit år efter år för att uppleva den magiska naturen. Oavsett om man söker spänning eller vill besöka gamla lämningar och kyrkor så har Sydamerika något för alla. Det gäller både den ensamme backpackern till barnfamiljen som vill fly snö och kyla.